Film over nieuw Neil Young-album op YouTube

Neil Young nam zijn 34ste soloalbum ‘Le Noise’ op in de studio van producer Daniel Lanois. Adam CK Vollick capteerde de opnamesessies, die hij in een unieke zwart-witfilm weergeeft.

De legendarische Canadese singer-songwriter Neil Young schakelde de al even legendarische Canadese producer Daniel Lanois – bekend van zijn productiewerk voor onder meer U2, Bob Dylan en Brian Eno – in om zijn nieuwe album ‘Le Noise’ te produceren.

Er is geen band te horen op de nieuwe plaat, enkel Neil Young, een akoestische gitaar én zijn gekende elektrische Gretsch-gitaar. Lanois paste een flinke portie reverb en delay toe op Youngs gitaarspel, en zorgde op die manier voor een ‘volle’ sound.

De opnames van het album – die plaatsvonden in Daniel Lanois’ home studio in Silverlake, Californië – werden door Adam CK Vollick gefilmd en herwerkt tot een bijzondere zwart-witfilm van 38 minuten. Daarin zie je Neil Young alle acht nummers van zijn nieuw album inspelen, elk in een aparte ruimte.

De ‘Le Noise’-film komt in november uit op Blu-ray, maar is ook volledig te bekijken op Neil Youngs YouTube-kanaal. Je vindt er bovendien ook nog twee andere filmpjes terug, waaronder eentje waarin Daniel Lanois tekst en uitleg geeft bij elk nieuw nummer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content