Film Fest Gent pakt uit met soundtracks ‘Mad Men’ en ‘Doctor Who’

© Mad Men

Tijdens de jaarlijkse muziekprijzen van het Film Fest Gent krijgen nu ook de series Mad Men en Doctor Who een plaatsje op het programma. Eerder nomineerde het festival al de scores van Fargo, House of Cards en Homeland voor de World Soundtrack Awards.

Het Film Fest Gent heeft het volledige concertprogramma van de 16e World Soundtrack Awards bekendgemaakt. Die gaan door op 19 oktober en staan dit jaar volledig in het teken van scores uit tv-series. Hoge verwachtingen zijn er voor Murray Golds muziek uit de Britse sciencefictionserie Doctor Who en David Carbonara’s deuntjes voor de dramaserie Mad Men.

Het Brussels Philharmonic en het Vlaamse Radio Koor onder leiding van Dirk Brossé krijgen ook nog andere titels te verwerken. Zo zullen ze ook de soundtrack van The White Queen (Lohn Lunn) en die van Upstairs, Downstairs (Daniel Pemberton) uitvoeren. De score voor de nieuwe versie van Roots, van de hand van Alex Heffes, krijgt op het Film Fest Gent bovendien zijn wereldpremière.

Ook Brossé’s bejubelde eigen composities voor de Britse miniserie Parade’s End staan op het programma. Zoals steeds wordt de muziek begeleid met beeldfragmenten op groot scherm.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Brossé en de zijnen ook door enkele klinkende namen vergezeld zullen worden: David Arnold en Michael Price (Sherlock), Max Richter (The Leftovers), Jeff Russo (Fargo), Sean Callery (Homeland) en Jeff Bael (House of Cards).

Op 20 oktober, daags na de Awards, vullen bekende serie-soundtracks van zowel culthits als gelauwerde klassiekers het concertprogramma aan. Jerry Goldsmiths muziek voor The Man From U.N.C.L.E. en Doctor Kildare komen aan bod, alsook het thema voor de originele Star Trek door Alexander Courages. Maar verwacht u verder ook aan Bill Conti’s Dynasty, Lalo Schifrins Mission Impossible en de zelden gespeelde score van Ennio Morricone voor de miniserie Moses. Uit de jaren negentig staat Angelo Badalamenti’s hypnotiserende muziek voor David LynchTwin Peaks op het menu, alsook Ryuichi Sakamoto’s score voor de door Oliver Stone geproduceerde miniserie Wild Palms. Die laatste Japanse grootheid zal trouwens ook de Lifetime Achievement Award in ontvangst mogen nemen.

Klik hier voor het volledige programma. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content