Festivalweide van Pukkelpop krijgt nieuwe bomenrijen

Voor de volgende editie van Pukkelpop worden drie rijen nieuwe bomen aangeplant. De gekozen bomen, de boomhazelaar en de linde, staan bekend voor hun sterkte.

De drie nieuwe rijen met boomhazelaars en linden komen op vraag van de Pukkelpoporganisatie en het stadsbestuur. Ze staan bekend voor hun sterkte, hebben een diepgaand wortelgestel, zijn weinig ziektegevoelig en kunnen goed tegen droogte. Tegelijk werd een aanvraag ingediend om de huidige populieren te verwijderen omdat de stevigheid van de takken na het noodweer van vorige zomer moeilijk te controleren valt.

De eerste rij nieuwe bomen staat parallel met de Kempische steenweg, de tweede en derde rij bomen bevinden zich in de omgeving van de hoofdingang van het festivalterrein. Verder werd er bij verschillende instanties een aanvraag ingediend om de populieren op de festivalweide te verwijderen.

Veiligheid

‘Enkel door de bomen te kappen kan de veiligheid voor 100% worden gegarandeerd’, zegt brandweercommandant Bert Swijsen. Wanneer in een bomenrij een aantal bomen naast elkaar gekapt worden, vangt de boom ernaast bovendien meer wind op dan voordien.

De bomen op het festivalterrein worden elk jaar gecontroleerd (door de groendienst van de stad Hasselt en Pius Floris Boomverzorging). In 2011 werden 65 bomen gekapt. In de komende maanden worden wellicht nog 191 bomen preventief verwijderd, waarvan 71 op het terrein van de stad Hasselt en de overige op terreinen van andere eigenaars. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content