Gentse concertorganisator Greenhouse Talent neemt organisatie Gent Jazz over

© Belga

De Gentse concertorganisator Greenhouse Talent neemt de organisatie van het festival Gent Jazz over. Dat meldt Greenhouse Talent vrijdag.

Gent Jazz en Muziek, de vzw die jaarlijks Gent Jazz organiseerde, werd eind vorige jaar failliet verkaard. Greenhouse Talent neemt nu de fakkel over. De overname van het handelsfonds van vzw Jazz en Muziek werd donderdagavond afgerond, meldt Greenhouse Talent vrijdag in een persbericht.

De gesprekken met Stad Gent en de betrokken stakeholders worden de komende dagen opgestart, aldus de concertorganisator. Zodra die rond zijn, volgt meer communicatie over onder meer de programmatie, periode, ticketprijzen en alle andere praktische informatie. Dat zal gebeuren via de vertrouwde website: www.gentjazz.com, de sociale media kanalen en de nieuwsbrief van Gent Jazz.

Volgens Matthias Ghesquière, de curator die het faillissement van de vzw achter Gent Jazz afhandelt, werd concertorganisator Greenhouse Talent gekozen op basis van een grondig uitgewerkt kwalitatief aanbod, haar ijzersterke reputatie, ‘maar in het bijzonder haar verbintenis om alle werknemers aan boord te houden en de correcte overnameprijs’. ‘Ook haar engagement om het festival te organiseren in nauw overleg met de Stad Gent, de Bijloke en de betrokken culturele partners, en het voortbestaan van de creatiewedstrijd Jong Jazztalent te garanderen, gaven mee de doorslag’, aldus nog Gesquière.

Het Gentse Greenhouse Talent heeft zeventien jaar ervaring in de organisatie van concerten. Zo organiseerde het onder meer de openluchtconcerten van onder andere Prince en Leonard Cohen op het Sint-Pietersplein in Gent.

Partner Content