Festivalbezoekers Pukkelpop kunnen drugs anoniem in box droppen

(archieffoto) Pukkelpop 2014. © Jef Boes

Het parket van Limburg streeft een klaar en duidelijk drugsbeleid na op festivals en evenementen en wil daar tijdens het komende Pukkelpopfestival een eerste keer mee uitpakken.

Festivalgangers die straks met verdovende middelen op zak naar de weide in Hasselt afzakken, kunnen drugs anoniem droppen in deposit boxen aan de ingang van de terreinen.

Sensibiliseren

Personen die op drugsbezit betrapt worden zullen – afhankelijk van de ernst van de inbreuk – een minnelijke schikking krijgen, die ze onmiddellijk via Bancontact kunnen betalen. Dat maakte het parket van Limburg maandag in een persbericht bekend.

“We geven een duidelijk signaal dat drugbezit niet getolereerd wordt. We willen vermijden dat jongeren ongewild in contact komen met drugs of tot druggebruik zouden worden aangezet. We streven in Limburg naar drugsvrije festivals en evementen. Met de lokale politiediensten gaan we efficiënter en duidelijk zichtbaar aanwezig zijn op de festivals. Anderzijds proberen we samen met de organisatoren de bezoekers te sensibiliseren. We starten op Pukkelpop met deze aanpak”, aldus parketwoordvoerder Dominiek Renotte.

Drugscontroles

Waarschuwingsborden maken de festivalgangers er attent op dat drugs niet toegelaten zijn. “Dan zijn er de boxen om anoniem drugs te droppen. Mensen met drugs op zak worden gesanctioneerd. Afhankelijk van de aard van de inbreuk kan de reactie gaan van een minnelijke schikking, die men meteen kan betalen, tot een arrestatie of effectieve voorleiding voor de onderzoeksrechter als er aanwijzingen zijn voor het dealen van drugs. Als er aanwijzingen zijn voor dealen wordt de verdere toegang tot de Pukkelpopterreinen ontzegd”, gaat Renotte verder. Zoals de voorbije jaren zal de politie gerichte drugscontroles uitvoeren onder meer op de toegangswegen, de parkings, campings en aan de ingang van de festivalweide. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content