Festival Dranouter klaar voor 40.000 muziekliefhebbers

© BELGA

De 41ste editie van Festival Dranouter is klaar om de komende drie dagen 40.000 muziekliefhebbers te ontvangen. Dat zei organisator Bavo Vanden Broeck vrijdagmiddag, kort voor het openen van de deuren.

Om 16.00 uur openden de deuren van een vernieuwd festival. De organisatie koos voor enkele opmerkelijke veranderingen, waarvan de nieuwe locatie de grootste is. Het festival zette de tenten dichter bij de dorpskern van Dranouter op, recht tegenover ’t Folk, het kloppend hart van de organisatie. “De reacties zijn voorlopig heel goed, al is het wat afwachten. Dranouter is opnieuw meer betrokken bij het festival, wat de middenstand zeker ten goede zal komen. Ook voor de opbouw van het terrein is dit veel beter, en de bezoekers kunnen veel dichter parkeren dan vroeger”, aldus Vanden Broeck.

Plassen in het stro

Het festival staat meer dan ooit in het teken van ecologie. Opvallend is het project waarin festivalgangers kunnen plassen in een urinoir dat geplaatst is in een baal stro. Die zal dan later gebruikt worden voor mestverwerking. “En we mikken ook op een groene eco-camping waarbij we bezoekers aanmanen het zo proper mogelijk te houden. Misschien een utopie, maar sinds enkele jaren kunnen we het festivalterrein ook proper houden”, aldus de organisator. Vorig jaar werd Festival Dranouter nog bekroond door OVAM. “We steven niet per se een nieuwe titel na. We willen gewoon een goede traditie voortzetten.”

Broeierig warm

Bij het begin van het festival gingen de temperaturen richting de dertig graden, maar de organisatie is er klaar voor. “We hebben heel wat schaduwpartijen en in samenwerking met de Vlaamse Watermaatschappij voorzien we ook een gratis waterbar”, besluit Vanden Broeck. Onweer wordt voorlopig niet gevreesd. Dranouter staat in nauw contact met enkele weerkenners die de situatie opvolgen.

Bart Peeters mag vrijdagavond de tent in lichterlaaie zetten. Zondag sluiten AmenRa en Flogging Molly deze 41ste editie af.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content