Festival Bruksellive houdt er na elf edities mee op

© BELGA

Het gratis festival Bruksellive houdt er na elf edities mee op. Dat maakt de organisatie bekend op hun Facebookpagina. Het Brusselse festival groeide in die jaren uit tot een vaste waarde in het Brusselse, maar wil zijn concept nu herbekijken.

“De laatste jaren werd duidelijk dat de omvang van het festival een te zwaar engagement vroeg van een steeds wisselende groep vrijwilligers. Daarom zal het festival in 2016 niet plaatsvinden. Zo kan een frisse groep vrijwilligers uit de Brusselse Jeugdhuizen de tijd nemen om een nieuw verhaal uit te werken”, laat de organisatie via Facebook weten.

Hoe dat nieuwe concept er zal uitzien wordt in de loop van de volgende maanden bepaald. Er zal wel een ruimer aanbod komen dan enkel het muzikale. Ook kinderanimatie, straattheater, workshops en zelfs sport komen mogelijk aan bod. Het groene karakter van het festival – het werd van 2005 tot 2015 georganiseerd in het Ossegempark en Groentheater in Laken – moet behouden blijven. Bruksellive was een gratis festival dat garant stond voor uiteenlopende muziekgenres. De editie van 2015 lokte nog 12.000 muziekliefhebbers naar het Ossegempark.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content