Feest in het Park zet er een punt achter

© gf

Er komt geen 21ste editie van Feest in het Park: het gezellige meerdaagse zomerfestival aan de oevers van de Donkvijver in Oudenaarde trekt definitief de stekker uit.

Feest in het Park houdt het voor bekeken. De stijgende organisatiekosten en een drastisch gewijzigd festivallandschap speelden het festival de laatste jaren parten. Het gerucht deed al langer de ronde, maar nu hakt de organisatie de knoop definitief door: er komt geen nieuwe editie meer in zijn huidige vorm.

Festival-organisator Wim Merchiers bedankt ‘alle vrijwilligers die het mogelijk gemaakt hebben om van Feest in het Park het gezelligste festival van de zomer te maken. Iedereen die hier aan meegewerkt heeft, mag bovendien met enige trots terugkijken op wat we samen gerealiseerd hebben’, zegt hij in een mededeling.

De kern van FihP wil de tijd nemen om zich te beraden over de toekomst, maar zeker is dat er deze zomer geen Feest in het Park, of een ander initiatief, georganiseerd wordt, klinkt het verder.

Het festival kende in het verleden verschillende keren pech door erg slecht weer en – bijgevolg – teleurstellende bezoekerscijfers. De twintigste (feest-)editie afgelopen zomer was dus de allerlaatste editie. Onder meer dEUS, The Van Jets, Arsenal, Band Of Skulls en Buraka Som Sistema stonden er op het podium.

Het muziekfestival brengt voorts nog enkele memorabele optredens in herinnering, zoals Gary Clail tijdens de eerste editie (1996) en verder de concerten van Lee Scratch Perry (2001 en 2005), Sonic Youth en Tindersticks (2004), Happy Mondays en Calvin Harris (2007), George Clinton en The Roots (2008), Lamb (2009), Orbital (2010), Sean Paul (2011), Aloe Blacc (2014).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content