Feest in het Park: 10 aanraders volgens organisator Wim Merchiers

© Wouter Van Vaerenbergh

dEUS, Buraka Som Sistema, Nneka: het zijn maar enkele namen die u tijdens deze verjaardagseditie van Feest in het Park in de zevende hemel moeten brengen. Dit zijn tien niet te missen acts volgens Wim Merchiers, organisator van het vierdaagse festival in Oudenaarde.

‘Natuurlijk kijk ik uit naar dEUS‘, zegt Merchiers. Een herkansing dus voor wie hun even solide als fantastische shows op de Lokerse Feesten of het Cactusfestival in Brugge miste. Verwacht van hetzelfde laken een broek tijdens Fi:hP: veel vuurwerk in de vorm van een set vol hits, want zowel het festival aan de Donkvijvers als de Antwerpse band vieren dit jaar hun 20ste verjaardag.

Buraka Som Sistema: ‘Dé partyband van dit festival’, aldus Merchiers. Op het menu: een wervelend spektakelstuk met elektronische dansmuziek in een Afrikaans jasje. U bent gewaarschuwd: stilstaan is geen optie.

Claptone: Mysterieuze (gemaskerde) deephouse-knoppendraaier. ‘Een absolute aanrader voor de liefhebbers van het genre.’

Ook niet te versmaden en uit dezelfde categorie: Secondcity. Deephouse met weerhaken en een hoge dansbaarheidsfactor, recht uit Chicago.

Band of skulls: Of hoe u met hun geestige rock-‘n-roll uzelf een groot plezier kunt doen.

Nneka: ‘Ik zag haar onlangs aan het werk op Dour, net als Lauryn Hill’. ‘Ondanks haar naam en faam in de soulvolle hiphopwereld en de Grammy’s in haar prijzenkast, kan de ex-Fugee er niet aan tippen’, dixit Merchiers. Nneka, een jonge dame met een fluwelen stem die even mooi klinkt als ze eruitziet.

Cutty Ranks: Ragga-ster uit Jamaica. ‘Hij passeerde lang niet meer in België. Ideaal dus om hem live aan het werk te zien.’

Protoje: ‘Een goeie naam uit de nieuwe lichting reggae. Een jonge wolf met veel potentieel. Protoje predikt globale bewustwording, staat niet alleen voor reggae, roots & culture, maar staat ook met beide voeten in de 21ste eeuw’, weet de festivalorganisatie.

Scarecrow: ‘Bijzonder populair in Wallonië en Frankrijk.’ Straks ook langs deze kant van de taalgrens? Verwacht blues, vermengd met hiphopbeats, loops en scratches.

Starflam: ‘De Luikse trots was er ook bij tijdens een van de eerste edities, en groeide zo mee met het festival. Starflam staat altijd garant voor een leuk feestje’, besluit Wim Merchiers.‘Remember 2004, toen de tent bijna letterlijk plat ging vanwege het uitzinnige publiek.’

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content