Fans van Wu-Tang Clan willen 3,6 miljoen euro verzamelen om uniek album te kopen

Van hun langverwachte geheime album ‘The Wu – Once upon a time in Shaolin’ zal slechts één kopie worden uitgebracht. ‘Het wordt een uniek collector’s item. Voor wie de plaat te pakken zal krijgen, zal het voelen alsof die een scepter van een Egyptische koning bezit’, klonk het eind maart.

Twee fans van de Wu-Tang Clan willen vermijden dat de plaats naar eigen zeggen in de handen komt van de zoon van een Saoedische oliebaron, die wat met het geld van zijn vader mag spelen. ‘Zo iemand zou het album voor zichzelf houden en fans overal ter wereld in de kou zetten.’ De twee hebben op Kickstarter een omhaling gestart om 3.6 miljoen euro te verzamelen om de plaat te kunnen kopen.

De twee willen volgens Consequence of Sound het album kopen en de nummers dan gratis digitaal verspreiden. ‘Voor alle fans die geen tientallen euro’s kunnen betalen om een cd te kopen, willen we genoeg geld inzamelen en het dan gratis aanbieden.’ Op de vraag wie dan de ‘echte plaat’ mag bijhouden, konden ze nog geen antwoord geven.

Er wordt vermoed dat de plaat inderdaad voor enkele miljoenen euro’s zal verkocht worden. De dure plaat zal gepresenteerd worden in een met het insigne van de groep (‘W’) gegraveerde zilveren doos die ontworpen werd door de Brits-Marokkaanse artiest Yahya. Een fan zou het album te pakken kunnen krijgen, maar speculaties doen de ronde dat een platenlabel het album zou kunnen kopen om het daarna op de traditionele manier uit te geven.

Voorlopig haalde het duo slechts zo’n 200 euro op, nog een lange weg te gaan dus als ze het effectief willen halen. Het andere langverwachte album dat de 20ste verjaardag van de rappers moet vieren, ‘A better tomorrow’, zal wel standaard commercieel worden uitgebracht in de zomer van 2014. (AB/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content