Familiedag op Feest in het Park: ‘Ik vond het precies plezanter dan mijn kinderen’

© Wouter Van Vaerenbergh
Niels Saelens
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Traditiegetrouw zakten zondag veel gezinnen af naar Feest in het Park. Onder meer Kapitein Winokio en Protoje brachten oud en jong aan het dansen. “Er schuilt ongetwijfeld een rasechte festivalbezoeker in onze zoon.”

De laatste dag van Feest in het Park is niet meer gratis, zoals de voorbije jaren, maar kost nog altijd maar een appel en een ei – 20 euro per persoon en gratis toegang voor kinderen onder 12 jaar. Daar hebben veel vaders en moeders zondag gretig gebruik van gemaakt.

Opvallend: jong en oud droeg fluogele koptelefoons. “Het doet mij een groot plezier om te zien dat mensen, en vooral ook ouders, almaar meer aandacht geven aan gehoorbescherming”, zegt Steven die voor de Christelijke Mutualiteit oorbeschermers uitdeelde. “Dat is een zeer positieve tendens, want vroeger was dat niet altijd het geval.”

Ravotten op de weide

De kinderen willen vooral ravotten op het gras

Dat Feest in het Park de gezinnen niet is vergeten, bewees vooral het optreden van Kapitein Winokio. Winok Seresia, de vroegere drummer van Belgian Afro Beat Association en Wawadadakwa, bracht zowel de ouders als hun kleintjes aan het dansen met verschillende odes aan het kinderlied. “Ik vond het optreden precies veel plezanter dan mijn kinderen. Het is namelijk de eerste keer dat ze naar een festival gaan en ze moeten nog een beetje hun weg vinden”, zegt Mélanie, moeder van twee dochters van 2 en 5 jaar oud. “Mijn kindjes willen vooral ravotten op het gras. En we mogen de frietjes natuurlijk niet vergeten.”

Net zoals veel andere gezinnen heeft het zachte prijskaartje haar over de streep getrokken om samen met haar kroost Feest in het Park aan te doen. “Voor dat bescheiden bedrag krijgen we een aantal aangename optredens en verschillende randactiveiten, zoals de draaimolen. Meer heb je uiteindelijk niet nodig om met je gezin te genieten van een daguitstapje.”

Familiedag op Feest in het Park: 'Ik vond het precies plezanter dan mijn kinderen'
© Wouter Van Vaerenbergh

Jong geleerd…

Ook voor Evi, moeder van Lilo (4) en Leo (3), was Feest in het Park het ideale evenement om het weekend af te sluiten. Een festival bezoeken met haar zoontjes stond al een tijdje op haar verlanglijst. “Toen we Kapitein Winokio op de affiche zagen staan, waren we meteen verkocht. Bovendien wist niet enkel het optreden van Winokio mijn kinderen te bekoren, ook dat van de reggae-artiest Protoje liet hen niet ongevoelig.”

Volgens mijn man schuilt er een echte festivalbezoeker in onze zoon

Vooral haar oudste zoon kon niet stilzitten op de zomerse beats van de Jamaican. “Volgens mijn man schuilt er een echte festivalbezoeker in hem. Alleen al de manier waarop hij danst, verraadt dat hij zich later thuis zal voelen op een festival.”

Andere ouders zagen hun kans schoon om dochterlief op het festival een bezoekje te brengen. “Wij wonen in Oudenaarde en wij wouden eens komen kijken hoe het met onze dochter is gesteld na vier dagen Feest in het Park”, aldus een moeder. Ook haar jongste zoon genoot er klaarblijkelijk van dat hij een stapje in de wereld mocht zetten. “Het was ook mijn idee om te komen”, onderbrak de zesjarige enthousiasteling.

Na een zonovergoten dagje Feest in het Park is het duidelijk dat de afschaffing van een gratis festivaldag op zondag het enthousiasme van de ouders niet tempert. “Het is een ideaal muziekfestijn om de kinderen voor het eerste te laten proeven van het festivalleven”, besluit een vader.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content