Familie Jackson tekent miljoenencontract met Sony

Platenmaatschappij sluit grootste platendeal ooit met de nabestaanden van Michael Jackson

De platendeal kan de familie Jackson zomaar eventjes 250 miljoen dollar of 182 miljoen euro opleveren. Dit is in één klap het grootste platencontract dat ooit werd afgesloten. Sony Music mag de komende zeven jaar tien Michael Jackson-projecten lanceren. Deze kunnen gaan van platen en films tot theater en games. Op één van de platen zou nieuw materiaal van de overleden King of Pop komen en ook de soundtrack van “This Is It”, de film over de voorbereidingen van zijn laatste wereldtournee, zal Sony waarschijnlijk uitbrengen.


Dat Sony met dit contract een ware goudmijn aanboort, bewijst de verkoop van Michael Jackson-platen sinds zijn dood op 25 juni 2009. Wereldwijd gingen er sindsdien maar liefst 31 miljoen platen over de toonbank, samen met de verkoop van souvenirs bracht dit de familie Jackson 250 miljoen dollar op.

SchuldenbergHet contract overtreft met zijn 250 miljoen moeiteloos het contract dat Jay-Z in 2008 afsloot met Live Nation, toen goed voor 150 miljoen en het grootste contract ooit. De miljoenen van Sony zijn alvast welkom, aangezien de familie Jackson de gigantische schulden van de King of Pop nog steeds moet afbetalen.


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jan Walraven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content