Extrema Outdoor verwacht recordaantal festivalgangers

© Extrema Outdoor

De tropische hitte die voor dit weekend wordt voorspeld, zal zeker ook de organisatoren van het Extrema Outdoor in de kaart spelen. Er worden tot 25.000 festivalgangers verwacht in Houthalen-Helchteren.

De tropische hitte die voor dit weekend wordt voorspeld, zal zeker ook de organisatoren van het dancefestival Extrema Outdoor (XO) in de kaart spelen. Zij verwachten vrijdag, zaterdag en zondag tot 25.000 bezoekers in het recreatiedomein Kelchterhoef (Houthalen-Helchteren).

Aangezien de weergoden hoopgevende signalen uitsturen voor de komende dagen, mag de Belgische editie van Extrema Outdoor zich opnieuw aan een recordaantal bezoekers verwachten. Het dancefestival mikt op de 20.000 à 25.000 bezoekers. De voorbije edities waren goed voor tot 17.000 festivalgangers. De kaarten liggen gunstig om een nieuw record neer te zetten.

De organisatoren hebben dan ook kosten noch moeite gespaard om een stevige affiche samen te stellen. Liefhebbers van dancemuziek vinden er toppers terug als Solomun, Jamie Jones, Tale of Us , Seth Troxler, Len Faki en The Martinez Brothers. Er zijn ook tal van nieuwigheden: zo is het aantal podia uitgebreid tot vijf, en wordt de catering in de VIP-ruimte verzorgd door toprestaurants als The Jane en Pure C. Er wordt bovendien ingezet op een verhoging van de kwaliteit.

Daarvoor heeft XO een charter ondertekend met de gemeente Houthalen-Helchteren en Quality Nights. Die laatste staat garant voor een aanbod van gezond eten, gratis drinkwater, gratis oordopjes, informatie over gezondheid en gratis condooms.

Als extra attracties worden er dit jaar op het festival ook boottochtjes aangeboden en kunnen bezoekers terecht in een kunstenaarsdorp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content