Ex-drummer Iron Maiden Clive Burr is overleden

Clive Burr, de drummer op de eerste drie albums van de legendarische Britse metalband Iron Maiden, is op 56-jarige leeftijd. Hij leed aan multiple sclerose en overleed in zijn slaap.

Clive Burr, de vroegere drummer van de legendarische Britse metalband Iron Maiden, is op 56-jarige leeftijd. Dat maakte de band woensdag zelf bekend. Burr leed aan multiple sclerose en overleed in zijn slaap. Hij was drummer op de eerste drie albums van de band.

“Dit is heel triest nieuws”, aldus de stichter en bassist van Iron Maiden, Steve Harris, op de website van de band. “Clive was een oude vriend van ieder van ons. Hij was een bewonderenswaardig persoon en een fantastische drummer, die een waardevolle bijdrage leverde” tijdens de begindagen van de groep.

Burr zag het levenslicht op 8 maart 1957 in het Londense East Ham. Voor hij in 1979 bij Iron Maiden ging drummen, maakte hij deel uit van de Britse metalband Samson, waar de huidige Maiden-zanger Bruce Dickinson destijds frontman was. Burr is te horen op de debuutplaat “Iron Maiden” (1980), “Killers” (1981) en “The Number of the Beast” (1982).

Het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone bericht dat zijn drumwerk een belangrijk ingrediënt was in die albums, die de bekende nummers “Running Free”, “Wrathchild” en “Run To The Hills” voortbrachten. In 1982 verliet hij de band. Toen bij hem multiple sclerose werd vastgesteld, speelde de groep verschillende benefietconcerten en richtte het een steunfonds op. De laatste jaren van zijn leven bracht hij door in een rolstoel. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content