Ex-bassist Alice In Chains overleden

Mike Starr, voormalig bassist van de grunge- en metalband Alice In Chains is overleden. De 44-jarige Starr overleed in Salt Lake City. De doodsoorzaak is voorlopig nog niet gekend.

Mike Starr, ex-bassist van grunge- en metalband Alice In Chains is op 8 maart overleden. Zijn levensloze lichaam werd aangetroffen in een huis in Salt Lake City, Utah. Over de doodsoorzaak is voorlopig nog niets geweten. Een autopsie moet klaarheid scheppen.

Michael Christopher ‘Mike’ Starr stampte in 1986 samen met Sean Kinny en Lerry Cantrell de band Alice In Chains uit de grond. Vier albums later, na ‘Dirt’, stapte Starr uit de band. Meningsverschillen zouden aan de basis van het vertrek van Starr. Later zou Starr zelf toegeven dat hij uit de band werd gezet omwille van zijn onhandelbaar gedrag door zijn drugsverslaving.

Na zijn carrière bij Alice In Chains richtte Starr het zijproject Sun Red Sun op. De metalband waarin ook Ray Gillen en Bobby Rondinelli hun ding deden, nam maar één plaat op: het selftitled ‘Sun Red Sun’. Na de dood van zanger Ray Gillian werd de band opgedoekt.

De doodsoorzaak van Mike Starr is voorlopig nog niet gekend. Er wordt een autopsie en een toxicologisch onderzoek ingesteld.

Pieter Devriese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content