‘Everyday Robots’: Beluister eerste single uit soloplaat Damon Albarn (video)

‘Everyday Robots’, zo heet het eerste soloalbum van Blur-fontman Damon Albarn. De langverwachte plaat, een kruisbestuiving tussen folk en soul, komt uit op 28 april. Beluister de titeltrack.

‘Everyday Robots’, zo heet het allereerste soloalbum van Blur-fontman en creatieve duizendpoot Damon Albarn. De langverwachte plaat komt uit op 28 april, bevat twaalf nummers en je krijgt er een concertdvd (in Los Angeles) bovenop. Zelf omschrijft hij zijn werk als een kruisbestuiving tussen folk en soul. Beluister de titeltrack.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te latenDe 45 jarige Brit liep al lang rond met het idee om onder eigen naam een plaat uit te brengen, maar de plannen werden telkens op de lange baan geschoven wegens zijn talloze andere nevenprojecten. Voor ‘Everyday Robots’ werkte hij samen met producer Richard Russell. ‘Een soloplaat maken kan een ramp zijn’, zei Albarn eerder. ‘Daarom wilde ik een producer aan mijn zijde hebben, zodat die verantwoordelijkheid niet op mijn schouders kwam te liggen’. Russel zorgde voor de ritmes, Albarn deed de rest. De producer is geen onbekende voor de Blur-frontman: in 2012 werkten de twee al samen voor Bobby Womacks album ‘The Bravest Man in the Universe’. (DB)

Tracklist:

1. Everyday Robots
2. Hostiles
3. Lonely Press Play
4. Mr. Tempo
5. Parakeet
6. The Selfish Giant
7. You And Me
8. Hollow Ponds
9. Seven High
10. Photographs (You Are Taking Now)
11. The History Of A Cheating Heart
12. Heavy Seas Of Love

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content