Ennio Morricone wordt vereeuwigd op Hollywood Walk of Fame

© Reuters

Ennio Morricone, bekend van zijn soundtracks bij tal van westernklassiekers, krijgt zijn eigen ster op de Hollywood Walk of Fame. Die wordt op 26 februari onthuld, kort voor de Oscars, waarvoor hij als componist van Quentin Tarantino’s ‘The Hateful Eight’ genomineerd is. Morriccone liet onlangs ook verstaan graag opnieuw met QT te werken.

De 87-jarige Ennio Morricone, wiens composities te horen zijn in westernklassiekers als The Good the Bad and the Ugly en A Fistful of Dollars, krijgt na meer dan vijftig jaar een eigen ster op de Hollywood Walk of Fame. Die ster zal onthuld worden op 26 februari, in het bijzijn van bijzondere gasten als Hollywood Chamber-president -en CEO Leron Gubler, regisseur Quentin Tarantino en producers Harvey Weinstein en Pascale Vicedomini.

Voor zijn recente bijdrage aan The Hateful Eight is de componist dit jaar voor de zesde keer genomineerd voor een Oscar – hij kon er nooit één verzilveren, maar kreeg in 2007 wel een Honorary Oscar – in de categorie beste filmmuziek. Op de Golden Globes in januari won Morricone al een award voor die soundtrack.

Nieuw project Tarantino

Onlangs raakte bekend dat Morricone gevraagd is door Tarantino om ook zijn volgende film mee te werken. ‘Hij heeft me verteld dat er een nieuwe film op komst is, die we samen zouden maken’, vertrouwde Morricone toe aan Deadline. Wat de twee precies in hun schild voeren, is nog niet bekend.

Morricone mocht in zijn carrière al 27 gouden platen, zeven platinumplaten en drie Golden Plates in ontvangst nemen. Voor zijn composities in The Good, the Bad and the Ugly kreeg hij in 2009 een speciale plaats in de Grammy Hall of Fame. Het jaar nadien won hij nog de prestigieuze Polar Music Prize, zeg maar de Nobelprijs van de muziek.

Ennio Morricone treedt aanstaande zaterdag 20/2 op in het Antwerpse Sportpaleis.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content