Ennio Morricone speelt eind juni met Belgisch koor Fine Fleur op Gents Sint-Pietersplein

© Reuters
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Op 25 en 26 juni doet Ennio Morricone het Gentse Sint-Pietersplein aan. Hij zal er geflankeerd worden door het Belgische koor Fine Fleur onder leiding van Edwig Abrath. Voor het tweede concert zijn nog tickets beschikbaar.

De invloedrijke, Oscarwinnende Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone concerteert op zaterdag 25 en zondag 26 juni op het Gentse Sint-Pietersplein. Hij brengt het Nationaal Symfonisch Orkest van Tsjechië mee, én zal een beroep doen op het Belgische koor Fine Fleur, onder leiding van Edwig Abrath.

‘Wij zijn enorm vereerd om te mogen samenwerken met Morricone en kijken erg uit naar de concerten op het Sint-Pietersplein’, klinkt het bij Fine Fleur-manager Luk De Deckers. ‘We kunnen niet wachten om met de repetities te starten.’

Fine Fleur zal voor de gelegenheid vijfenzeventigkoppig zijn. Het koor is vooral bekend van Night of the Proms, maar verleende ook onder meer haar medewerking aan Lord of The Rings In Concert, afgelopen december in het Antwerps Sportpaleis.

Morricone componeerde de soundtracks voor ruim 500 films en series, waaronder The Good, the Bad and the Ugly, Once upon a time in the West en The Hateful Eight. Voor die laatste won hij eerder dit jaar – zijn allereerste – Oscar.

Knack Focus zocht de filmmuziekmaestro eind vorig jaar op in zijn riante stulp in Rome. Herlees het interview hier.

Momenteel zijn de allerlaatste kaartjes voor het Morricone-concert op zaterdag 25 juni in verkoop. Voor het extra concert op zondag 26 juni zijn nog tickets beschikbaar, en wel via deze link.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content