Enkel wie kampeert, kan parkeren en andere maatregelen: Rock Werchter stelt actieplan voor

© .

Het voorbije voorjaar was het natste ooit gemeten en het ziet er niet naar uit dat er een periode van droogte aankomt. Ook Rock Werchter zal met de gevolgen daarvan af te rekenen krijgen, maar om de hinder zoveel mogelijk te beperken, heeft het festival vandaag een actieplan voorgesteld.

Een aantal kampeer- en parkeerterreinen zullen niet gebruikt kunnen worden als gevolg van de wateroverlast. Daarom stelt Rock Werchter nu een plan B voor.

Festivalterrein

Het festivalterrein en de camping The Hive kunnen gewoon gebruikt worden, al zal u wel opmerkelijk meer staalplaten, extra matten, vloer en boomschors tegenkomen.

Kampeerterrein

Het zag er even slecht uit, maar nu zegt de organisatie dat er toch genoeg kampeercapaciteit zal zijn. Er zijn echter geen campingtickets meer beschikbaar na maandag 27 juli om 20u. Ook op de campings zelf zullen geen tickets verkocht worden. Dat heeft vooral te maken met een tekort aan parking, daar Rock Werchter besloten heeft enkel wie kampeert, ook een parkeerplaats aan te bieden.

Parking

Het aantal bruikbare parkeerterreinen is namelijk beperkt dit jaar. Wie niet in Werchter overnacht en dus niet zal worden toegelaten op de parking, wordt dan ook gevraagd niet met de auto naar het festival te komen. Hoe u het festival gemakkelijk bereikt met het openbaar vervoer, staat gedetailleerd uitgelegd op de website.

Motorhomes

Parking A7 voor motorhomes zal ook niet beschikbaar zijn tijdens het festival door de hevige regenval. De gemeente Haacht biedt zijn evenementensite langsheen de Wespelaarsesteenweg aan om de motorhome camping in te richten. De camping biedt plaats aan 350 motorhomes. Kampeerders zijn welkom vanaf donderdag 30 juni. Wie wenst te verblijven op de camping, dient in het bezit te zijn van een Camping Regular ticket. Voor het parkeren van de motorhome wordt een kost van 40 euro aangerekend bij aankomst. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content