En toen werd de stekker uitgetrokken: Laundry Day eindigt met afknapper

© gf

De set van het wereldberoemde dj-duo Like Mike & Dimitri Vegas, hoofdact op Laundry Day, duurde door omstandigheden net iets langer dan gepland, waardoor de geluidsinstallatie klokslag middernacht onverbiddelijk werd stilgelegd.

12 uur lang dance, 56.000 bezoekers, een nieuwe locatie met 8 podia en in totaal 150 artiesten waaronder het wereldberoemde Willebroekse dj-duo Dimitri Vegas en Like Mike als top of the bill: Laudry Day pakte het ook dit jaar groots aan. Toch eindigde het Antwerpse festival een klein beetje in mineur.

Wegens een technisch defect kon de hoofdact drie minuten later dan gepland van start gaan. Dat had zo zijn gevolgen. Dimitri Vegas en Like Mike die hun set traditioneel eindigen met een knaller van jewelste, zagen hun laatste nummer – nota bene de nieuwe hit ‘Higher Place’ – tijdens het hoogtepunt prompt onderbroken. Klokslag middernacht werd de stekker van de geluidsinstallatie zonder pardon uitgetrokken. Het festival was dus plots gedaan.

Dimitri Vegas en Like Mike dropen woedend van het podium. Het publiek begreep er even niets van. Maar de organisatie was spijkerhard: ‘We houden ons aan de afspraken die met de buurtbewoners en de stad zijn gemaakt. Dat is primordiaal als je een goede buurtrelatie wil onderhouden’, zo klonk het op ATV.

Of het dj-duo volgend jaar terugkeert valt nog af te wachten. (DB)

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content