Elvis Costello, Joe Lovano en Bobby Womack op Gent Jazz

© Reuters

Of Diana Krall, zoals op de cover van haar jongste album, in negligé naar de Bijloke komt, is niet helemaal duidelijk. Dat de 12e editie van Gent Jazz Festival een aardig feestje zou kunnen worden wél.

Of Diana Krall, zoals op de cover van haar jongste album Glad Rag Doll, in negligé naar de Bijloke komt, is nog niet helemaal duidelijk. Dat de 12e editie van Gent Jazz Festival, van 11 tot 21 juli, een aardig feestje zou kunnen worden wél. De nieuwe namen? Even adem happen voor het ‘klassieke’ jazzluik. Pianist Jacky Terrasson, zangeres Dee Dee Bridgewater en pianist Ramsey Lewis, en tenorsaxofonist Joe Lovano die zijn nieuwe album met het Brussels Jazz Orchestra komt voorstellen, dat de doorbraak van het BJO in de States moet inluiden (12/07).

Voor de fijnproevers: Martial Solal met Stefano Bollani, Avishai Cohen en Billie Holiday-adept Madeleine Peyroux (18/07).

In het popgedeelte zijn – hell yeah! – Elvis Costello en zijn Imposters, (20/07) en Bobby Womack (21/07) bevestigd. Meer headliners volgen.

Eerder maakte Gent Jazz al bekend dat John Zorn in Gent zijn 60e verjaardag komt vieren met een dwarsdoorsnede van zijn projecten (inclusief gitarist Mark Ribot, folks!). Ook la Krall, Kurt Elling en Trixie Whitley bevestigden al hun komst.

Met de ‘Garden Stage’ introduceert de 12de editie ook een tweede podium. En komt ook een expo. In Europese première wordt van 20 tot 28 juli, in samenwerking met de Zebrastraat, werk tentoongesteld van ‘Obsessions Collective’, het platform van John Zorn voor jonge, professionele, beeldende kunstenaars die onafhankelijk van het commerciële circuit willen werken. Deze expo is gratis te bezoeken voor wie een festivalticket heeft. (BC/DB)

Voorlopig levert dat deze line-up op:
Donderdag 11 juli Eric Legnini ‘Sing Twice’

Vrijdag 12 juli
Jacky Terrasson
Dee Dee Bridgewater & Ramsey Lewis
Joe Lovano with the Brussels Jazz Orchestra

Zaterdag 13 juli Phronesis
Kurt Elling
Diana Krall

Zondag 14 juli: Zorn at 60 Song Project
Illuminations/The Holy Visions/The Alchemist
Moonchild: Templars – In Sacred Blood
The Dreamers/Electric Masada
DJ-Set – Playlist John Zorn

Donderdag 18 juli Martial Solal – Stefano Bollani
Avishai Cohen Quartet
Madeleine Peyroux ‘The Blue Room’

Vrijdag 19 juli Jamie Cullum

Zaterdag 20 juli MannGold de Cobre
Trixie Whitley
Elvis Costello & The Imposters

Zondag 21 juli Bobby Womack

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content