Elton John op nieuwe plaat Queens Of The Stone Age

© REUTERS/Radovan Stoklasa

Het is Dave Grohl die met het nieuws naar buiten kwam: Elton John duikt mee in de studio voor de nieuwe plaat van Queens Of The Stone Age.

‘Onlangs hebben Elton en ik samen iets opgenomen’, zei Dave Grohl tijdens de talkshow Chelsea Lately. ‘Hoe vet is dat?’ De Foo Fighter, die voor de gelegenheid een hele week het tv-programma zelf mag presenteren, had het over een opmerkelijke samenwerking: die van Queens Of The Stone Age en de zanger van ‘Candle In The Wind’. ‘Het is iets wat mensen niet verwachten van ons tweeën’, voegde Grohl er nog aan toe. Dat is het minste wat je kunt zeggen.

Sir Elton John dook dus mee de studio in van de stonerrockformatie van Josh Homme. Meteen een nieuwe naam op de indrukwekkende guestlist van de nieuwe QOTSA-plaat. Eerder werden onder andere Mark Lanegan; Jake Shears, zanger bij The Scissor Sisters, en Trent Reznor, frontman van Nine Inch Nails gestrikt. Dave Grohl zal voor de gelegenheid plaatsnemen achter de drums.

Of Elton John tijdens de opnames ook uit zijn dak ging, is niet bekend. Hij bekende wel dat het even aanpassen was: ‘Ik kwam net uit de studio met Engelbert Humperdinck, die me in een hele lieve brief om een duet had gevraagd. Dat kon ik niet weigeren. Dus ging ik van Engelbert naar de Queens of the Stone Age, dat was nogal een mindfuck.’

De nieuwe QOTSA-plaat heeft nog geen titel en zou uiterlijk komende zomer in de winkelrekken liggen. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content