Ego Troopers @ Soulwaxmas

De grootste verrassing op de komende editie van Soulwaxmas is Ego Troopers. Achter die nagelnieuwe groep schuilt een duo tieners uit Antwerpen. Pleased to introduce you to: Mozes en Olliver!

Erol Alkan, Goose, Mixhell en Paul Chambers: zie daar enkele van de bekende namen op de komende editie van Soulwaxmas, het eindejaarsfeestje van de broers Dewaele dat eind deze week van start gaat in Zürich en zaterdag in Eindhoven landt. Daar zullen Ego Troopers de show openen, een première die meteen een vervolg krijgt op de Hasseltse editie, op 11 december.

‘Ego-wie?’, denkt u terecht. Zoek niet verder in de krochten van uw geheugen, want Ego Troopers is de nobele onbekende op de affiche. Nader onderzoek leert dat er twee Antwerpse jongelui schuilen achter de naam. Mozes aka (’14 een half, bijna vijftien’) en Oliver aka Oli (‘zestien, bijna zeventien’). Stephen Dewaele introduceerde ze een week geleden voor het eerst op Studio Brussel, toen hij er met Soulwax twee uur lang de ether kaapte. Mozes- né Mosuse – is zijn petekind. ‘Tijdens de traditionele drumfinale van Soulwaxmas vorig jaar in Gent had ik hem mee het podium opgenomen’, vertelde Stephen op StuBru. ‘Achteraf maalde niemand om de bekende artiesten achter de drumstellen, iedereen wou weten wie die charmante kleine was. Dat is blijven hangen. Toen ergens in de loop van dit jaar bleek dat hij zelf plaatjes in elkaar flanste én dat nog goed deed ook, heb ik hem uitgenodigd.’

Een vroeg kerstcadeau? Hm, we guess not: Stephen staat erom bekend risico’s te noemen, toch op muzikaal vlak. Maar zijn petekind zomaar voor de leeuwen gooien, zonder overtuigd te zijn van zijn kunde én van die van zijn partner-in-crime? Hij kent de valkuilen van de showbiss te goed om zich daaraan te wagen.
Allons-y dus met – primeur! – het allereerste interview van Ego Troopers!

Link Soundcloud

Karel Degraeve

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content