Eerste zwarte operazangeres ooit overleden

Camilla Williams, de eerste zwarte operazangeres, is op 92-jarige leeftijd overleden.

Camilla Williams, de eerste zwarte vrouw die deel uitmaakte van een belangrijk operagezelschap in de Verenigde Staten, is overleden op 92-jarige leeftijd. Ze overleed aan de gevolgen van kanker, zegt Alan Barker, woordvoerder van Jacobs School of Music van de Universiteit van Indiana, waar ze twintig jaar les gaf.

Camilla Williams werd geboren in Virginia en begon als kind te zingen in kerken. Later nam ze lessen en werd ze soliste bij het Orkest van Philadelphia. Ze verwierf faam met haar hoofdrol in ‘Madame Butterfly’ door de New York City Opera in 1946. In 1950 begon haar internationale carrière.

In 1963 zong ze op de legendarische bijeenkomst in de Amerikaanse hoofdstad waar Martin Luther King ‘I have a dream’ speechte. Ook werd ze culturele ambassadrice, op uitnodiging van president Dwight Eisenhower, die haar liet optreden voor de kroonprins van Japan in 1960.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vroeg haar ook voor tournees in de hele wereld. Sinds 1971 stond Camilla Williams niet meer op de planken. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content