Eerste namen van Leffingeleuren bekend

© -

Leffingeleuren, de traditionele afsluiter van het festivalseizoen, lost zijn eerste namen. Onder meer Trentemöller en Woven Hand zullen in het West-Vlaamse Leffinge op de bühne verschijnen, meldt de organisatie.

Het festival vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 21 september. Trentemöller wordt een van de headliners. Het vijfkoppig collectief rond producer Anders Trentemöller is een van de best bekende exportproducten van Denemarken. De groep staat steeds garant voor een breed palet van muzieksoorten in combinatie met een visueel spektakel.

Een andere internationale headliner is Woven Hand. De Amerikaanse band is het geesteskind van David Eugene Edwards van Sixteen Horspower. Met Woods en The Delta Saints uit de Verenigde Staten en Bombino uit Niger staan er nog drie internationale bands op de affiche.

Vanuit eigen land verzekerden Het Zesde Metaal, Trashcan Blues Collective en Mauro Pawlowski hun komst. Die laatste treedt aan met Gruppo Di Pawlowski, een duivels verbond tussen Pawlowski, Elko Blijweert (Dead Man Ray, Kiss my Jazz) en Pascal Deweze (Sukilove), dat zonet een eerste plaat “Neutral Village Massacre” uitbracht.

Tickets zijn enkel online verkrijgbaar. Er is een voordelige “Early Bird”-actie voor wie tickets koopt vóór de start van de reguliere verkoop vanaf 16 juli. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content