Eerste editie Marktrock Bilzen klokt af op 25.000 bezoekers

Ruim 25.000 muziekliefhebbers zijn zaterdag en zondag afgezakt naar Bilzen om de eerste editie van Marktrock Bilzen bij te wonen. Regi mocht het gratis festival afsluiten.

Ruim 25.000 muziekliefhebbers zijn zaterdag en zondag afgezakt naar Bilzen om de eerste editie van Marktrock Bilzen bij te wonen. Net als grote broer in Leuven was Marktrock Bilzen ook gratis en 100 procent Belgisch. Zondagavond sloot Regi de opvolger van het vroegere Terras Bilzen af.

Op het hoofdpodium op de Markt in Bilzen speelden zaterdag onder meer Praga Khan, Merdan Teplak en Gunther D, die op veel bijval konden rekenen. Op het nevenpodium op het Camiel Huysmansplein ging de aandacht naar lokale groepen en twintig jonge dj’s waren vooral een trekpleister voor het jonge publiek. Zondag kwamen de bezoekers voor Coely, A Brand en headliner Regi.

De eerste editie van Marktrock Bilzen zal niet de laatste zijn, want organisator Live Entertainment en de stad Bilzen hebben een contract afgesloten voor zes edities. Live Entertainment ambieert op termijn in elke Vlaamse provincie een gratis en Belgisch festival, onder het motto “de Zomer van Marktrock”.

Dit jaar lokte die Marktrock-zomer, met festivals in Leuven en Bilzen, samengeteld 135.000 bezoekers. “De Zomer van Marktrock 2013 is goed voor in totaal 135.000 bezoekers verspreid over alle festivaldagen. De organisatie kijkt nu al uit naar de zomer van 2014”, zo staat in een persbericht van de organisator. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content