Eerste Dr. Dre album in 16 jaar wordt in augustus verwacht

© REUTERS

Fans van Dr. Dre mogen eindelijk nieuwe muziek verwachten want de rapper zal voor het eerst in 16 jaar een nieuw album uitbrengen.

In maart dit jaar maakte Dr.Dre tijdens een radio interview bekend dat hij zou bijdragen aan de soundtrack van Straight Outta Compton, de biopic over het legendarische N.W.A (Niggaz With Attitude) waar Dre in de jaren tachtig onder meer samen met Ice Cube, DJ Yella en wijlen Eazy-E deel van uitmaakte.

Ice Cube lekte op zijn beurt dat het album “alles is waar iedereen al die jaren op zat te wachten” en dat het op 1 augustus zou uitkomen – al schrijft Rolling Stone magazine dat ze “via verschillende bronnen” hebben gehoord dat Straight Outta Compton: The Soundtrack pas later zou releasen. Het staat in ieder geval vast dat Dre aanstaande zaterdag heel veel enthousiaste luisteraars zal hebben voor zijn Beats 1 radioshow The Pharmacy in de hoop dat hij een stukje van het album zal spelen.

Het is niet duidelijk of enkele nummers op de SOC soundtrack origineel bedoeld waren voor Detox, het lang verwachtte maar immer uitgestelde album dat zogezegd in 2008 afgewerkt was, maar nooit uitgebracht werd. Er werd in ieder geval nieuw materiaal opgenomen om bij de sfeer van de film te passen.

Dr. Dre maakte zelf al bekend dat hij onder meer Kendrick Lamar en Eminem gevraagd heeft, en het zou ook logisch zijn dat enkele leden van N.W.A. een soort reünienummer zouden opnemen, al werd dat laatste nergens bevestigd.

De soundtrack van Straight Outta Compton is Dr. Dre’s eerste album sinds ‘2001’ uit 1999

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content