Eerste demotapes Radiohead te koop

De vier eerste demotapes van Radiohead staan te koop op de online veilingsite eBay. Er hangt een prijskaartje aan vast van maar liefst 50.000 dollar, omgerekend 39.000 euro.

De vier eerste demotapes van Radiohead staan te koop op de online veilingsite eBay. Voor wie nu al begint te schuimbekken: er hangt een prijskaartje aan vast van maar liefst 50.000 dollar (zo’n 39.000 euro).

De tapes dateren uit de late jaren ’80 tot vroege jaren ’90, toen de band nog luisterde naar ongelukkige namen als On a Friday (vrijdag was de dag waarop de groep iets langer op school bleef hangen om te repeteren in de muziekklas) en heel even zelfs Shindig.

Op vraag van EMI veranderde de band net voor de release van hun debuut Pablo Honey uit 1993 definitief van naam, en ging de groep verder door het leven als Radiohead, naar een nummer van de Talking Heads.

Op de demo’s staan nummers als Everybody Knows, Fat Girl en Climbing up a Bloody Great Hill. Voer voor de diehard verzamelaar, of voor wie zijn schoonouders voor eens en altijd wilt overklassen tijdens de nakende feestdagen. (RL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content