Eerste blik op de cast van N.W.A.-biopic

© gf

The Italian Job-regisseur-Gary Gray zal de biopic over het hiphopcollectief N.W.A., grondleggers van de gangsta rap, voor zijn rekening nemen. Een foto met oprichters Dr. Dre en Ice Cube, en hoofdrolspelers werd vrijgegeven.

Het is intussen officieel: er komt een biopic over het hiphopcollectief N.W.A. (voluit Niggaz Wit Attutides). Universal Pictures heeft de rechten binnengehaald. De film zou ten vroegste in de zomer van 2015 op het witte doek verschijnen.

N.W.A. was het vijfkoppig stelletje ongeregeld, waarvan Dr. Dre, Ice Cube en Eazy-E de bekendste namen. Met hun niet zo vriendelijke, rebbelerende teksten over het abusieve gedrag van autoriteiten, zaaiden ze midden jaren ’80 terreur in het hiphopmilieu. De zogenaamde gangsta rap was geboren. Straight Outta Compton – een verwijzing naar de thuishaven van de rappers, was één van de eerste albums met het Parental Advisory-logo, maar behaalde toch dubbel platina.

De biopic over de rappers zal geleid worden door The Italian Job-regisseur Gary Gray. De casting voor de hoofdrollen werd inmiddels afgerond. In een eerste foto die werd vrijgegeven zien we N.W.A.-oprichters Ice Cube en Dr. Dre, vergezeld door de acteurs die hen zullen vertolken (O’Shea Jackson Jr. en Corey Hawkins), en Jason Mitchell die in de huid kruipt van Easy-E. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content