Eerbetoon aan overleden charmezanger Miel Cools

© Belga

In de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt is troubadour Miel Cools ten grave gedragen. Er waren heel wat fans en een aantal notabelen uit de muziekwereld komen opdagen voor de plechtigheid.

In de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt is troubadour Miel Cools ten grave gedragen. Er waren heel wat fans en een aantal notabelen uit de muziekwereld komen opdagen voor de plechtigheid. De kleinkunstenaar overleed op 78-jarige leeftijd.

De kathedraal van Hasselt was al open om 9.45 uur om een laatste groet te brengen aan Miel Cools. Om 10.30 uur ging de uitvaartplechtigheid van start. Zangeres Sabine Tiels luisterde de dienst muzikaal op. De kathedraal was aardig volgelopen met fans, maar een echte overrompeling was het niet. Ook een aantal collega’s uit de showbizz en media waren naar Hasselt gekomen.

Onder meer Hugo Symons en Johan Verstreken kwamen hun medeleven betuigen aan de familie en vrienden van Miel Cools. Na de viering in de kerk, vertrok de familie voor de asverstrooiing in familiale kring. Het stadsbestuur van Herk-de-Stad, waar Miel Cools werd geboren en opgroeide, denkt na over een passend eerbetoon.

Samen met de Cultuurraad en na overleg met de familie, zal er in het najaar een uitgebreide hommage aan de kleinkunstzanger georganiseerd worden. Er is ook een voorstel gelanceerd om Miel Cools postuum tot ereburger van Herk-de-Stad uit te roepen. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content