Eendracht maakt macht op Werchter

Het was de dag van de Belgen vandaag, en dat zetten de afsluiters nog eens extra in de verf.

00:50 Zowel het hoofdpodium als de Marquee worden vanavond afgesloten door Belgische artiesten. Arsenal brengt de Main Stage in zuiderse sferen, terwijl de Marquee na de orkaan die Goose heette nog wat kan verderfeesten met The Subs. Maar laten we wel wezen: de headliner vanavond heette Kings of Leon. De oerdegelijke rockers deden opnieuw wat ze al vele keren eerder op Werchter deden: een sterk optreden brengen, onder meer met dank aan uitschieters als ‘Radioactive’, ‘Sex On Fire’ en natuurlijk ‘Use Somebody’. Intussen zette Goose de Marquee helemaal op z’n kop. De uitstekende livereputatie van de Vlamingen werd hierdoor opnieuw alle eer aangedaan.

Na Arsenal en The Subs is Werchter halfweg. Dit weekend brengt optredens van onder meer Grinderman, Black Eyed Peas, Portishead en o ja, een Brits bandje genaamd Coldplay.

23:30 Koninklijk sfeertje daar op Rock Werchter. Gisteren genoot u van Queens of the Stone Age, vanavond krijgt u de Amerikaanse rockers van Kings of Leon. Eerder vandaag stuurde bassist Jared Followill nog een tweet over een incidentje in hun kleedkamer de wereld in: hij ging er even aan planking doen boven op de ijskast met al hun drankjes. U ging al meerdere keren overstag voor deze band, maar wedden dat u zich straks weer en masse overlevert aan een rondje “This sex is on fire” gebrul? Zouden wij ook doen hoor. Houd toch nog maar wat energie over voor Arsenal. Zij sluiten straks het hoofdpodium af.

20:30 ‘Fucking boring’ voor de een, magistraal voor de ander. De meningen waren verdeeld over The National, maar het leverde een Twitteraar alvast een wel heel memorabel Werchtermoment op: ‘Er wordt hier naast me iemand ten huwelijk gevraagd tijdens The National. Wauw momentje.’ Voor die twee mensen stond de tijd even stil, maar voor ons gaat Rock Werchter gewoon nog lang door, met vanavond een hele lading publiekslievelingen op het podium.

Zo meteen is het de beurt aan Arctic Monkeys, die hun laatste plaat ‘Suck It And See’ aan Werchter komen voorstellen. Wie geen boodschap heeft aan de snoeiende gitaren van Alex Turner, kan in de Marquee terecht bij Chase And Status. De Britten staan bekend als een verschroeiende liveact, en konden dat al bewijzen op onder meer Glastonbury en Pukkelpop.

18:38 Even geleden werd de strijd tussen het hoofdpodium en dat van de Marquee op Werchter nog gestreden tussen Triggerfinger en Ke$ha. Wie als overwinnaar eindigde, kon u al lezen in onze verslagen. Vanavond gaat het gevecht minstens even hard door, met een programma dat buitenlandse bands lijnrecht tegenover groepen van Belgische bodem plaatst.


Onze Ozark Henry moet opboksen tegen de vijf New Yorkers van the National. Even later is het weer van dat wanneer de beats van Goose het publiek weg proberen te leiden van Kings of Leon. We houden u op de hoogte van de eindstand.

16:34 Het is lang niet de eerste keer dat Triggerfinger op Rock Werchter staat, maar nooit eerder werd er zo hard uitgekeken naar het concert van de Vlamingen. De nieuwe plaat ‘All This Dancin’ Around’ is met gemak hun meest succesvolle tot nu toe, en ook het titelnummer werd een grote Afrekeninghit. Reden genoeg voor het Werchtervolk om al relatief vroeg op de dag al massaal naar het hoofdpodium te trekken. ‘I wanna lick you like a piece of fruit’, zei frontman Ruben Block, en dat gevoel was duidelijk wederzijds. Intussen werd de Pyramid Marquee geëntertaind door Ke$ha, de zangeres die u vast kent van onder meer de onuitroeibare hit ‘Tick Tock’.

15:14 De tweede dag van Rock Werchter 2011 is intussen volop bezig. Momenteel speelt My Chemical Romance op het hoofdpodium, en maakt de Pyramid Marquee kennis met Lissie. Deze Amerikaanse singer-songwriter is een goeie vriendin van Ellie Goulding, en bracht vorig jaar haar eerste album uit. My Chemical Romance hoeft weinig introductie. De band haat het om ‘emo’ genoemd te worden, en probeert nu ook het rockpubliek van Werchter te imponeren.

13:17 Naast de optredens van Triggerfinger en Ozark Henry zijn er vanavond laat nog concerten van Goose, The Subs en Arsenal. Maar natuurlijk spelen er vandaag meer dan genoeg buitenlandse topacts. Wat dacht u van Arctic Monkeys, Kings of Leon en The National? Goeiemorgen Werchter, hier gaan we weer! (MD & TS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content