Een ‘sjiekenbak’ voor de 172ste Gentse Feesten

© gf

Het campagnebeeld voor de 172ste Gentse Feesten bestaat uit een retro ‘sjiekenbak’, met opvallend gekleurde bollen die tonen wat Europa’s grootste cultureel volksfeest te bieden heeft.

“Onder het motto ‘verdraaid verrassend’ ontwierp Modulo een retro ‘sjiekenbak’ die opvallend kleurrijk en divers oogt”, verduidelijkt schepen van Feestelijkheden Christophe Peeters (Open Vld). Wie aan de bak draait, krijgt een grote gekleurde bol met als verrassing onder meer een straatartiest, zanger, danseres, stroppendrager of Pierke, allemaal figuren die de Gentse Feesten typeren.

“De veelzijdigheid en het kleurrijke karakter komen absoluut naar voor. Er zit ook geen geldgleuf in de sjiekenbak, want de feesten zijn gratis.” De campagne voor de Gentse Feesten, die over minder dan drie maanden starten, loopt vanaf dinsdag in ons land en Noord-Frankrijk, zowel on- als offline.

Online werd de website gentsefeesten.gent volledig vernieuwd en ook Facebook en Twitter krijgen het beeld in hun profiel- en coverfoto. Offline zal het beeld te vinden zijn op affiches en folders en komt het op de merchandising zowel met het campagnebeeld als met tijdloos materiaal.

Het merchandisingsaanbod wordt overigens steeds uitgebreider, met nog meer babyrompertjes, maar ook iPod en iPhonehoezen, oorbeschermers voor kinderen, petjes waarop zelf spreuken geschreven kunnen worden of paraplu’s. “Al hopen we die paraplu’s niet te veel te verkopen, mensen kunnen die ook gebruiken voor een herfstwandeling”, zegt Peeters.

De Gentse Feesten starten dit jaar op vrijdag 17 juli, met onder meer Bij-Sint-Jacobs een avond rond de recent overleden Gentse zangers/muzikanten Luc De Vos en Walter De Buck. De openingsstoet op zaterdag werd geschrapt. De Gentse artiesten krijgen in ruil wel een ‘artiestenmarkt’ het laatste weekend van juni en veertien pagina’s aandacht in de Gentse Feestenbrochure. De 172ste Gentse Feesten vinden plaats van 17 tot en met 26 juli 2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content