Editors sluiten Werchter 2013 af

© DR

Editors sluit Rock Werchter 2013 op zondag 7 juli af. De Britse band, die ook dit jaar op de affiche stond, is na Blur, Green Day en Rammstein de vierde grote naam die wordt vrijgegeven.

De Britse groep Editors zal het festival Rock Werchter 2013 op zondag 7 juli afsluiten, zo heeft organisator Herman Schueremans aangekondigd. Eerder werd bekend dat Green Day (op donderdag 4 juli), Blur (vrijdag 5 juli), en Rammstein (zaterdag 6 juli) volgend jaar optreden in Werchter.

Editors was al meermaals te zien en horen op het vierdaagse festival. In een mededeling wordt de groep rond frontman Tom Smith “zowat het officieuze huisorkest van Rock Werchter” genoemd. Editors evolueerde binnen de schoot van het festival al snel “van grote belofte naar headliner, het model waar Rock Werchter op is gebouwd”. Op de komende editie van Rock Werchter zal de groep nieuwe songs voorstellen van haar vierde album dat in 2013 uitkomt.

Rock Werchter 2013 vindt plaats van donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli. De ticketverkoop start op vrijdag 2 november. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content