Eddy Wally gaat niet meer optreden

© BELGA

Door zijn verlamming in linkerbeen, -arm en – rugspieren, kan Eddy Wally niet meer optreden. Ook zijn volumekracht is hij kwijt, waardoor hij alleen nog stil kan zingen. Hij kan nog wel actes de présence geven.

De bijna 80-jarige zanger Eddy Wally zal niet meer optreden. Dat kondigt zijn dochter Marina aan in het weekblad Story. Manager Hugo Colpaert denkt wel dat “The Voice” klaar is om binnenkort actes de présence te verzorgen.

“Op een podium staan zal niet meer lukken, omwille van de verlamming in het linkerbeen, linkerarm en de linkerrugspieren”, aldus Colpaert. “Maar we moeten positief blijven. Eddy zegt zelf dat de wonderen de wereld niet uit zijn.” Volgens zijn manager verloopt ook het zingen moeilijk. “Hij kent nog al zijn teksten, maar door die verlamming is hij zijn volumekracht kwijt. Hij kan wel nog stil zingen. Het spreken loopt dankzij de logopedie perfect.”

Colpaert zegt dat hij een wagen wil ombouwen om Eddy te begeleiden bij actes de présence. “Er is veel vraag naar Eddy en het zou voor hem ook goed zijn om buiten te komen.”

In het weekblad Story gelooft zijn dochter ook niet meer in een terugkeer op het podium. “Hij kan niet meer, en van mama en mij móét hij ook niet meer. We willen hem, zoals hij is, nog zo lang mogelijk bij ons hebben.” Marina voegt er nog aan toe blij te zijn dat hij die realiteit aanvaard heeft. The Voice zal zijn dochter wel nog coachen bij een nieuwe cd met covers en eigen werk.

Eddy Wally viert donderdag zijn 80ste verjaardag. Zijn vrouw Mariëtte werd dinsdag uit het ziekenhuis ontslagen na een longonsteking. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content