Eagles of Death Metal-zanger Jesse Hughes: ‘sorry voor verdenken bewakers Bataclan’

Jesse Hughes © AFP

Jesse Hughes, frontman van de rockgroep Eagles of Death Metal, heeft zich ervoor verontschuldigd dat hij de bewakers van de Parijse concertzaal Bataclan ervan verdacht heeft samen te spannen met de terroristen die op 13 november een aanslag pleegden tijdens een concert van zijn groep. Hij zegt in behandeling te zijn voor het trauma dat hij toen opliep.

“Ik vraag, nederig, vergeving van het Franse volk, het personeel en de veiligheidsagenten van de Bataclan, mijn fans, mijn familie, mijn vrienden en iedereen die beledigd was door de absurde beschuldigingen die ik heb gemaakt”, aldus Hughes, de zanger-gitarist van de band. “De insinuaties dat iemand die banden heeft met de Bataclan een rol heeft gespeeld in de gebeurtenissen van 13 november zijn ongefundeerd en zonder enige basis, en ik neem de volledige verantwoordelijkheid op.”

In een interview met de Amerikaanse zender Fox Business had Hughes woensdag gezegd dat hij vermoedde dat de aanslagen van binnenuit voorbereid werden. Hij zei dat hij zich bij aankomst in de zaal heel snel ongemakkelijk had gevoeld, dat een bewakingsagent zijn blik had vermeden en dat zes andere agenten op het appel ontbraken.

Tijdens het concert vielen terroristen de zaal binnen en doodden ze 90 mensen. In totaal kwamen die dag in de Bataclan en elders in Parijs 130 mensen om bij aanslagen die opgeëist werden door IS. In een reactie had de directie van de Bataclan laten weten dat ze die uitspraken wijten aan Hughes’ “zware trauma”, en ook de muzikant verwijst naar het trauma dat hij in Parijs heeft opgelopen. “Ik ben mezelf niet meer”, zei Hughes. (Belga/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content