Duran Duran sleept fanclub voor de rechter

Duran Duran © REUTERS

Duran Duran klaagt zijn eigen fanclub aan wegens contractbreuk. Volgens de band hebben ze de beloofde percentages van de opbrengst nooit gekregen. De bandleden vragen een schadevergoeding van 30.000 euro.

Zelfs fans zijn niet meer heilig. De Britse band Duran Duran, die furore maakte in de jaren tachtig, vraagt een schadevergoeding van 30.000 euro aan zijn eigen fanclub. De organisatie zou namelijk niet de beloofde inkomsten hebben opgehoest.

De band tekende in 2010 een contract met Worldwide Fan Clubs, Inc. waarin werd opgetekend dat de band 75 procent van de opbrengsten zou ontvangen. Simon Le Bon en zijn makkers beweren nu dat de club hun administratie slecht bij hebben gehouden en nalatig is geweest in het ophalen van abonneegeld. Bovendien diende het bedrijf ook te fungeren als een verkooppunt voor merchandise van de band, wat in werkelijkheid niet zo was.

Worldwide Fan Clubs heeft nog niet gereageerd op de aanklacht volgens de Associated Press.

In een blogpost liet Duran Duran weten dat ze voor hun nieuwe album hulp krijgen van niemand minder dan Red Hot Chili Peppers-gitarist John Frusciante. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content