Duitse bariton Samuel Hasselhorn wint de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang

Samuel Hasselhorn, winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd 2018 © Belga

De Duitse bariton Samuel Hasselhorn heeft de Koningin Elisabethwedstrijd 2018 voor zang gewonnen. De Belgisch-Franse sopraan Marianne Croux belandde op de zesde plaats, haar Belgische collega Charlotte Wajnberg kaapte de publieksprijs weg.

Juryvoorzitter Arie Van Lysebeth maakte de zes winnaars zaterdagavond kort voor middernacht bekendin de Brusselse Bozar. Dat gebeurde in aanwezigheid van koningin Mathilde en haar twee oudste kinderen: prinses Elisabeth en prins Gabriël.

De bariton Samuel Hasselhorn kaapte de hoofdprijs weg. Hij werd in 1990 geboren in het Duitse Göttingen. “Ik ben heel tevreden en blij”, reageerde Hasselhorn. “Ik wil mijn familie en echtgenote bedanken, die geweldig waren. En natuurlijk ook iedereen die keek.”

Marianne Croux is de enige van de twee Belgische kandidates in de rangschikking. Zij staat op de zesde plaats van twaalf finalisten. De andere Belgische sopraan Charlotte Wajnberg kreeg wel de publieksprijs van Canvas en Klara, waar de luisteraars en kijkers voor konden stemmen.

In de finale stonden in totaal twaalf zangers. De jury deelt zes prijzen uit. Na Samuel Hasselhorn waren dat de Franse mezzo-sopraan Eva Zaïcik, de Chinese bas Ao Li, de Spaanse sopraan Rocio Pérez, de Franse mezzo-sopraan Héloïse Mas en de Belgisch-Franse Marianne Croux.

Alle zes laureaten krijgen een geldprijs. Voor Hasselhorn is dat 25.000 euro, Croux krijgt 8.000 euro.

Het was de negende editie van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang. De wedstrijd wisselt af tussen piano, viool, cello en zang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content