Dubbele video voor Fanfarlo

De Britse indiefolk nieuwkomers konden niet kiezen welke van de twee de beste versie was en besloten dan maar om twee videoclips te maken.

Fanfarlo, een Britse indiefolk groep, opgericht door een Zweed en met de Belgische violiste Cathy Lucas in de gelederen, kan niet goed kiezen. Voor de clip bij Fire Escape hadden ze twee opties: een vrolijk einde of een duister einde. Aangezien kiezen altijd een beetje verliezen is, besloten ze uiteindelijk om beide versies te maken. Resultaat: je kan, afhankelijk van je humeur, naar een dark of een happy version kijken.

Fanfarlo debuteerde in 2009 met hun door Peter Katis (The National, Interpol) geproducete album, Reservoir. De groep onder leiding van Simon Balthazar mengt daarop invloeden van Arcade Fire tot David Byrne tot een coherent geheel. De band speelt op 21 augustus op Pukkelpop.

Bovenop de twee videoclips, deelt Fanfarlo ook een remix van Fire Escape door TV on the Radio- producer/multi-instrumentalist Dave Sitek uit. Je kan deze hier downloaden.

De duistere versie:

videoId=90405427001&playerID=88099121001&&domain=embed&dynamicStreaming=true

De vrolijke versie:

videoId=90401677001&playerID=88099121001&&domain=embed&dynamicStreaming=true

Jan Walraven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content