Dua Lipa en Taylor Swift domineren Brit Awards

Dua Lipa tijidens de Brit Awards 2021

De Londense zangeres Dua Lipa heeft dinsdagavond twee Brit Awards gewonnen, waaronder de zeer gegeerde award voor het beste Britse album. Bij de 41ste editie van de Brit Awards vielen, zoals eerder bij de Grammy’s, veel vrouwen in de prijzen.

De 25-jarige zangeres won met haar album ‘Future Nostalgia’ van haar medegenomineerden Celeste, Arlo Parks en de rapper J Hus. Dua Lipa nam bij eerdere edities al drie Brit Awards mee naar huis, en won dinsdag ook de prijs voor de beste solozangeres.

De Brit Awards kregen in het verleden, net als veel andere award shows, de kritiek te veel mannen te nomineren. Dit jaar wonnen in de ‘gemengde’ categorieën, waarbij zowel een man als een vrouw kan winnen, bijna alleen maar vrouwen. De award voor beste doorbraak ging naar de Londense Arlo Parks, die voor de beste internationale groep naar HAIM en de Brit Award voor de rijzende ster ging naar Griff. Little Mix werd de beste Britse groep.

https://twitter.com/BRITs/status/1392217018737336328BRIT Awardshttps://twitter.com/BRITs

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

De award voor de beste Britse single ging wel naar een man: Harry Styles neemt de award mee naar huis voor ‘Watermelon Sugar’.

Carrièreprijs voor Taylor Swift

Ook ongezien is dat de ‘global icon Brit Award’, de carrièreprijs, dit jaar naar een vrouw ging. De Amerikaanse zangeres Taylor Swift won die award, die eerder al naar onder meer Elton John en David Bowie ging, voor haar ‘ongeëvenaarde carrière, haar muziek en haar invloed die een weerklank heeft bij miljoenen mensen overal ter wereld’, aldus de organisatie.

https://twitter.com/BRITs/status/1392224972639281156BRIT Awardshttps://twitter.com/BRITs

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

In de puur mannelijke categorieën won J Hus de award voor de beste mannelijke soloartiest, The Weeknd won de Brit Award voor de beste internationale mannelijke artiest. Billie Eilish werd de beste internationale vrouwelijke artiest.

De ceremonie vond plaats in het Londense stadion O2 Arena, met 4000 aanwezigen die geen mondmasker droegen maar wel getest werden op corona. 2500 plekjes waren voorbehouden voor beoefenaars van essentiële beroepen, die bedankt werden voor hun grote inspanningen tijdens de pandemie. De uitreiking, die normaal gezien in februari had plaatsgevonden, was het eerste grote muziekevenement in het Verenigd Koninkrijk sinds het uitbreken van de coronapandemie en geldt als testevenement.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content