Drummer Vinnie Paul van Pantera overleden

© Pantera (Facebook)

Vinnie Paul, de drummer en een van de oprichters van de gevierde metalband Pantera, is overleden. Hij was pas 54. Over de oorzaak van het overlijden is voorlopig niets bekend.

Het overlijden van Paul wordt door de band zelf bevestigd op Facebook. ‘Vincent Paul Abbott aka Vinnie Paul is overleden. Paul is vooral bekend om zijn werk als drummer in de bands Pantera en Hellyeah. Verdere details zijn op dit moment niet beschikbaar. De familie vraagt om haar privacy te respecteren in deze tijd’, luidt het Facebookbericht.

Vincent Paul Abbott werd op 11 maart 1964 geboren in Abilene, Texas. In de jaren tachtig richtte hij samen met zijn jongere broer, ‘Dimebag’ Darrell Abbott de band Pantera op, die uitgroeide tot een van de invloedrijkste metalbands van die periode. Het zevende studioalbum van de groep, ‘Far Beyond Driven’, steeg in 1994 probleemloos naar de eerste plaats in de Amerikaanse albumlijst.

In 2003 stopte het verhaal van Pantera, maar de broers vormden met Damageplan als snel een nieuwe metalband. Aan dit avontuur kwam abrupt een einde toen een gestoorde Pantera-fan op 8 december 2004 Dimebag Darrell tijdens een optreden op het podium doodschoot. Later vervoegde Vinnie Paul de succesvolle heavymetalgroep Hellyeah.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content