Drummer Radiohead heeft solo-plaat klaar

Phil Selway debuteert op 30 augustus met Familial, een plaat waar ook Glenn Kotche en Pat Sansone van Wilco aan meewerkten.

Na zanger Thom Yorke en multi-instrumentalist Jonny Greenwood, komt nu ook de drummer van Radiohead met een solo-plaat. De minder bekende Phil Selway maakt al sinds 2001 ook zonder Radiohead muziek. Het enige kale radiohoofd werkte toen mee aan 7 Worlds Collide, het muzikale project voor het goede doel van Crowded House frontman Neil Finn. In 2009 deed hij dat opnieuw voor het tweede deel van dat project. Een jaar later heeft de drummer dus een eerste plaat klaar. Hij speelt hierop niet enkel drums, maar ook gitaar én hij neemt de meeste zangpartijen voor z’n rekening.

Aan Familial werkten singer-songwriter Lisa Germano, voormalige Soul Coughing-bassist Sebastian Steinberg, multi-instrumentalist Patrick Sansone en drummer Glenn Kotche van Wilco mee. De plaat verschijnt op 30 augustus. Radiohead werkt momenteel in Los Angeles aan de opvolger van In Rainbows (2007).

Selway speelde samen met Lisa Germano al enkele nummers live, bekijk hieronder The Witching Hour.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jan Walraven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content