Drummer Charlie Watts van The Rolling Stones overleden

Charlie Watts, drummer van de Britse rockband The Rolling Stones, is op tachtigjarige leeftijd overleden.

“Met immens verdriet maken we het overlijden bekend van onze geliefde Charlie Watts”, klinkt het in het persbericht. “Hij overleed eerder vandaag in een ziekenhuis in Londen, omgeven door zijn familie.” Watts was een “geliefde echtgenoot, vader en grootvader” en “een van de grootste drummers aller tijden”.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Tot slot wordt in het bericht gevraagd om de privacy te respecteren van de familie, groepsleden en goede vrienden. Charlie Watts, die een achtergrond had als jazz-drummer, maakte sinds 1963 deel uit van The Rolling Stones, toen hij zich bij Mick Jagger, Keith Richards en Brian Jones voegde. Van de beginperiode van de Rolling Stones blijven enkel zanger Mick Jagger en gitarist Keith Richards over. Anders dan zijn collega-bandleden stond Charlie Watts minder bekend om wilde uitspattingen met drank en drugs.

Charlie Watts trok zich al eerder deze maand terug voor de aanstaande No Filter Tour van de Stones, na een niet nader gespecifieerde medische ingreep. In 2004 onderging hij al een behandeling voor keelkanker.

Het magazine Rolling Stone plaatste Charlie Watts op nummer 12 in zijn ranglijst van beste honderd drummers aller tijden. Hij gaf niet alleen vorm aan de drums op klassiekers als ‘Sympathy for the devil’ en ‘Satisfaction’, maar bracht ook enkele jazzplaten uit. Daarnaast was hij een begenadigd tekenaar, die de achterflap tekende van het Stones-albums ‘Between the buttons’.

Charlie Watts laat een echtgenote, dochter en kleindochter na.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content