Drukke verkeersader gaat dicht tijdens Pukkelpop

© /

De Kempische Steenweg in Hasselt, die tussen de festivalweide en de camping van Pukkelpop loopt, zal tijdens het festival afgesloten worden. Het verkeer zal worden omgeleid via twee smalle wegen die achter de camping en het festivalterrein lopen.

“We willen hiermee de veiligheid van festivalgangers en passanten verhogen en preventief optreden naar aanleiding van de gebeurtenissen in Nice”, zegt burgemeester Hilde Claes (Helemaal Hasselt).

De Kempische Steenweg is één van de drukste invalswegen naar Hasselt. Voor wie vanuit Noord- of Midden Limburg (Houthalen, Zonhoven) naar de stad wil, zijn er weinig alternatieven. Momenteel is er op deze route enige verkeershinder door de werken aan de Philipsbrug in Kiewit (3 ipv 4 rijstroken) en het drukke kruispunt aan de Beringersteenweg in Zonhoven (versmalling).

Bijkomend probleem is dat het verkeer tijdens Pukkelpop (17-20 augustus) regelmatig wordt tegengehouden door de politie om festivalgangers te laten oversteken naar de camping die tegenover de Pukkelpopweide ligt (Camping Chill, vroeger Camping A). Dit zorgt traditioneel voor vertragingen.

Veiligheid

Om al deze mobiliteitsproblemen tijdens Pukkelpop aan te pakken, heeft het stadsbestuur van Hasselt nu beslist om de gewestweg ter hoogte van het festivalterrein helemaal af te sluiten. Al het verkeer zal tijdelijk worden omgeleid via twee kleine straatjes, die in één richting toegankelijk zullen zijn. Het gaat om een proefproject.

“Deze verkeersmaatregel moet bijdragen aan de veiligheid voor festivalgangers, passanten, buurtbewoners en medewerkers”, zegt burgemeester Hilde Claes. “Rekening houdend met de werken aan de Philipsbrug en de verhoogde veiligheidsmaatregelen waren er al langer gesprekken lopende over de mobiliteit in de omgeving van het festival. Dit jaar werd de knoop eindelijk doorgehakt, en dit op advies van de werkgroep Mobiliteit, en naar aanleiding van de gebeurtenissen in Nice. Ik ben ervan overtuigd dat dit een goede beslissing is. De hinder voor buurtbewoners en handelaars moet wel beperkt blijven”, besluit de burgemeester.

De maatregel zorgt voor heel wat discussie op sociale media. Een meerderheid is voorstander, al zijn er ook heel wat buurtwoners en pendelaars die een verkeersinfarct vrezen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content