Dranouter Festival wil ecologische voetafdruk beperken

© Belga

Dranouter Festival wil milieubewuste festivalgangers belonen en op die manier de ecologische voetafdruk van het festival beperken.

Dranouter Festival wil festivalgangers die aandacht hebben voor het milieu belonen. Zij die fietsen naar het festival worden getrakteerd op een fietsconcert. Daarnaast krijgen propere kampeerders meer luxe. Op die manier wil het festival de ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk houden.
Op 3, 4 en 5 augustus vindt in Dranouter het Dranouter Festival plaats. De organisatie van het festival zet enkele initiatieven op om de ecologische voetafdruk van de festivalgangers te beperken. Zij die per fiets naar het festival komen worden beloond met een exclusief fietsconcert. Op zaterdag 4 augustus worden alle fietsers naar een geheime locatie gebracht waar dit concert zal plaatsvinden.

Eco-zone
Ook op de camping is er dit jaar meer aandacht voor het milieu. Er is een eco-zone voorzien waar kampeerders, als ze enkele afspraken naleven, kunnen genieten van meer comfort. De eco-zone is onder meer voorzien van een aangename picknickplaats en een gemeenschappelijke barbecue. De organisatie koestert de ambitie om de eco-zone de volgende jaren uit te breiden. Op de laatste dag van het festival krijgt de festivalganger een gratis ontbijt aangeboden, op voorwaarde dat hij of zij een volle zak met afval brengt naar de hoofdingang van de camping. Dit is om de festivalgangers die zich niet in de eco-zone bevinden ook aan te zetten tot het opruimen van hun vuilnis. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content