Dranouter Festival uit de startblokken

© Belga

De 38ste editie van het Dranouter Festival is vrijdag van start gegaan. Het festival heeft dit jaar als slogan ‘New Traditions’, waarmee het wil terugkeren naar de basis van folk, maar in al zijn facetten.

De 38ste editie van het Dranouter Festival is van start gegaan. Organisator Bavo Vanden Broeck ziet het terrein en de campings al goed vollopen voor de eerste festivaldag. Het festival duurt nog tot en met zondag.

“We zijn er helemaal klaar voor”, zegt Vanden Broeck. “Het is uiteraard veel te vroeg om te zeggen hoeveel festivalgangers er nu al aanwezig zijn, maar het streefcijfer van 60.000 zal zeker gehaald worden.”

Het festival gaf eerder ook al te kennen dat het nu al zeker is van een positieve eindbalans. “Ook donderdag, op de aanloopavond met enkele concerten, was er heel veel volk. De camping is al open en er blijven mensen aankomen”, zegt de organisator.

Ook de initiatieven om van Dranouter een ecologisch festival te maken, slaan aan. Zo is er een stukje eco-camping voorzien waar meer comfort is. “Ook daarvoor is de interesse groot, maar het valt natuurlijk af te wachten of de kampeerders ook hun vuil zullen opruimen, wat toch de bedoeling is van dat project. Ook de fietsstallingen staan al goed vol, maar een evaluatie van onze groene projecten is voor achteraf”, zegt Vanden Broeck.

Het festival is dit jaar van start gegaan onder de slogan ‘New Traditions’, waarmee het wil terugkeren naar de basis van folk, maar in al zijn facetten. Met vrijdagavond bands als Absynthe Minded en Seasick Steve wordt die slogan alvast kracht bijgezet. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content