DragonForce steekt de draak met alle heavy metal-cliché’s

Het Londense DragonForce is fier dat het zichzelf de ’the fastest band in the world’ kan noemen. Op Graspop bewees DragonForce met zijn melodieuse powermetal dat ze naast snel ook steengoed zijn.

DragonForce steekt de draak met alle heavy metal-cliché's
© Wouter Van Vaerenbergh

Bekijk hier het beeldverslag van het concert.

Een plaatje van DragonForce zal je niet snel opzetten tijdens een zondagse brunch of cocktailparty maar in de Metal Dome – in retrospect één van de tofste podia van Graspop – kwam Dragonforce helemaal tot zijn recht. De snelle gitaren, bombastische drums, hoge vocals, wind in de haren en zelfs een keytar vloeiden als een tsunami over het publiek, dat onvermoeid de handen en horns in de lucht staken terwijl het ongemakkelijk maar vastbesloten naar zijn kopstem zocht.

Songs als Black Winter Night en het steengoede Valley of the Damed kregen dankzij het tempo dat DragonForce erin hield weinig tijd om na te zinderen, maar dat gaf niet. Het publiek had het te druk met zich te vermaken. DragonForce’s mindere Johnny Cash-cover Ring Of Fire stemden ons even filosofisch: is DragonForce nu camp dat de draak steekt met alle heavy metal-cliché’s of is het voor zijn leden toch pure ernst? Of ligt de waarheid ergens in het midden?

Camp of niet, DragonForce toonde overtuigend dat ze dat laatste plekje in de Metal Dome verdienden. Ze pakten hun publiek mooi in met een strakke set en dito show.

Johannes De Breuker

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content