Draag zwart voor Johnny Cash

Vandaag zou Johnny Cash zijn 78ste verjaardag vieren. Zijn familie roept samen met producer Rick Rubin op om ter ere daarvan in het zwart gekleed te gaan.

Johnny Cash – in 2003 overleden – zou vandaag 78 zijn geworden. Om zijn verjaardag te vieren, hebben Cash’ familie en producer Rick Rubin een wereldwijde oproep gedaan om de ‘Man in Black’ te eren door vandaag zwarte kledij te dragen.

De actie heet ‘Wear Black For Cash’ en verwijst naar ’s mans hit ‘Man in Black’ uit 1971. Daarin legt Cash uit waarom hij steeds donkere kledij draagt.

Het is geen toeval dat ook uitgerekend vandaag het zesde album uit de reeks American Recordings van Johnny Cash in de winkels ligt. ‘Ain’t No Grave’ bevat nummers die Cash tussen het overlijden van zijn vrouw en zijn eigen dood opgenomen heeft. Als vanouds werd de productie van American Recording nummer zes door Rick Rubin verzorgd.

Johnny Cash is alomtegenwoordig. De 10 miljardste download op de iTunes Music Store – deze week aangekocht door ene Loui Sulcer uit Georgia – werd ook een nummer van hem: Guess Things Happen That Way. Apple beloonde de koper, niet met cash geld, maar met een iTunes-aankoopbon ter waarde van 10 000 dollar.

Zie hier een live-uitvoering van ‘Man In Black’ uit 1971:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content