Dr. Dre is ’s werelds bestbetaalde hiphopper

Dr. Dre is de Cash Koning onder de hiphoppers. Volgens het zakenblad Forbes werd zijn bankrekening het afgelopen jaar met 87,5 miljoen euro (110 miljoen dollar) gespijsd. Dat is ruim meer dan Diddy en Jay-Z, de nummers twee en drie, samen.

Dr. Dre was het afgelopen jaar de bestverdienende hiphopper. Hij sprokkelde maar liefst 110 miljoen dollar, omgerekend 87,5 miljoen euro, bijeen. Merkwaardig, want de bekendste dokter van de hiphopplaneet heeft de afgelopen 13 jaren geen album meer uitgebracht. Wat dan wel? Hoofdtelefoons!

‘Beats by Dre’

Dre heeft zijn dikke portemonnee te danken aan zijn succesvol bedrijf Beats Electronics dat de hoofdtelefoonlijn ‘Beats by Dre’ op de markt brengt. En dat HTC, de Taiwanese producent van mobiele apparatuur, onlangs 51 procent van zijn aandelen kocht (goed voor 100 miljoen euro) was mooi meegenomen.

Dr. Dre deed het de afgelopen maanden ruim beter dan de nummers twee en drie samen: P. Diddy en Jay’ Z. Zij verdienden respectievelijk 45 en 38 miljoen dollar. Niets mis met zulke bedragen. Diddy deed het voornamelijk dankzij eigen vodkamerk Ciroc en kledinglijn. Jay Z kreeg de flinke financiële injectie mede door zijn succesvol album met Kanye West, zijn aandeel in basketbalclub The Nets en zijn restaurant The 40-40 Club.

Nicki Minaj is de eerste vrouw die opduikt in de lijst. Met een omzet van ruim 15,5 miljoen dollar (12 miljoen euro) staat ze op de achtste plek. (DB)

Bekijk de volledige top-10

1. Dr. Dre, 110 miljoen dollar
2. P. Diddy, 45 miljoen dollar
3. Jay-Z, 38 miljoen dollar
4. Kanye West, 35 miljoen dollar
5. Lil Wayne, 27 miljoen dollar
6. Drake, 20,5 miljoen dollar
7. Birdman, 20 miljoen dollar
8. Nicki Minaj, 15,5 miljoen dollar
9. Eminem, 15 miljoen dollar
10. Ludacris, 12 miljoen dollar

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content