Download top 10

De tien beste gratis downloads van deze week in willekeurige volgorde. Met onder meer singles van Beirut, Male Bonding en Benga.

1. Ford & Lopatin – Too Much MIDI (Please Forgive Me) Het Amerikaanse duo Joel Ford en Daniel Lopatin bracht in 2010 al de EP ‘You Can Play’ uit onder de naam Games, maar veranderde vanwege problemen met de arm der wet van naam. ‘Too Much MIDI’ is de eerste single van de plaat ‘Channel Software’, die sinds deze week bij de platenboer ligt. Nostalgische discosynthpop opgenomen zoals in de funky eighties.

Download


2. Atlas Genius – TrojansOnlangs vertelden de heren van Miami Horror ons nog hoe moeilijk het is om als Australische band door te breken op het Europese vasteland. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er enkel slechte muziek wordt gemaakt Down Under, denk maar aan Midnight Juggernaugts of Empire Of The Sun. Ook deze Atlas Genius komt uit het land van de kangoeroe. Eenvoudige maar catchy gitaarpop.

Download


3. Beirut – East HarlemDe New-Yorkse cultband Beirut is na twee jaar afwezigheid terug met een nieuwe plaat: ‘The Rip Tide’. Zach Condon en de zijnen, bekend van onder meer ‘Nantes’ en ‘A Sunday Smile’, slepen je met de eerste single ‘East Harlem’ mee naar het artistieke Harlem van de roaring twenties. Beirut lijkt anno 2011 de platgetreden Balkan -en zigeunerpaden achter zich te laten, en Amerika in het hart te sluiten.

Download


4. The Black Ships – Kurofone EPNog een band die zo vriendelijk is om een hele EP met ons te delen. Met Nick McCabe en Simon Jones van The Verve, Mig Shillace (Portishead/Goldfrapp) en snarenwonder Davide Rossi in de rangen kan het bijna niet foutlopen. Goed om weten dat niet alleen Richard Ashcroft de erfenis van The Verve in ere houdt.

Download hier


5. Benga – United KingdomBenga laat zijn poulain Katy B en Magnetic Man even voor wat ze zijn en legt zich toe op wat hij best doet: moddervette beats. De jonge Londenaar is op zijn vierentwintigste een van de grootheden uit de wereldwijde dubstepscene, knap!

Download


6. Data Romance – The DeepZwoele electropop uit het niet zo hoge Noorden, Canada om precies te zijn. Denk aan: Robyn meets Fever Ray meets Washed Out. Slome logge beats met een dromerige vrouwenstem. Hou deze in de gaten!

Download


7. Male Bonding – BonesAls je Male Bonding opzoekt op Wikipedia of Google krijg je hoogstwaarschijnlijk niet waar je om gevraagd had. Laten we daarom de naam van dit Brits punktrio even buiten beschouwing. ‘Bones’ is een eerste voorsmaakje van de LP ‘Endless Now’, uit in augustus 2011.

Download hier


8. Stephen Malkmus and the Jicks – SenatorVoor bij wie de naam Stephen Malkmus geen belletje doet rinkelen, één woord: Pavement. Hij brengt in augustus 2011 zijn vijfde plaat met the Jicks uit: ‘Mirror Traffic’, geproducet door niemand minder dan Beck. Een klein fragment uit ‘Senator’: ‘I know what the senator wants, the senator wants a blowjob.’

Download


9. Domo Genesis – Boss’ LifeWanneer iedereen OFWGKTA hypet, kunnen wij niet achterblijven. Naast Tyler The Creator en Earl Sweatshirt hoort ook Domo Genesis bij het groepje vuilgebekte jongelui. Waar de jongeman in dit nummer over rapt, maakt u zelf maar uit.

Download


10. Blank Mass – Land’s DisastersBen Power van Fuck Buttons komt onder de naam Blank Mass op 20 juni met zijn eerste soloplaat. Zeven minuten elektronische sci-fi chaos, voor de liefhebbers.

Download

Laurens DeBlock

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content