Download top 10

De beste gratis downloads van deze week. Met: singles van Digitalism, Man Man, The National en Santigold.

1. Digitalism – 2 Hearts Het is eindelijk zover, nieuw materiaal van Digitalism! 2 Hearts is de eerste single van het nieuw album ‘I Love You Dude’ dat uitkomt op 20 juni. Een ding is zeker, Digitalism is niet meer dezelfde thrashy band van ‘Idealism’. 2 Hearts klinkt opgepoetst, en veel minder ruig dan pakweg ‘Idealistic’ of ‘Zdarlight’.

Download
2. Yacht – Dystopia (The Earth is on Fire) Verrassend licht verteerbaar voor een nummer met Dystopia als titel. Yacht lacht met het einde van de wereld en maakt er een jolige bedoening van. Huppelpop met een vleugje elektro, of omgekeerd.

Download


3. Man Man – Life FantasticMan Man, een experimenteel vijftal uit Philadelphia, was zo vriendelijk om de title track van de nieuwe EP met ons te delen. Life Fantastic mixt onschuldige indiepop met multi-instrumentale chaos, aangenaam om horen.

Download


4. Emmy The Great – Century of SleepEerste single van de nieuwe van Emma Lee-Moss, singer-songwriter en muziekcolumniste uit Londen. Haar verloofde liet haar aan het altaar staan om een ‘man van god’ te worden. We durven vermoeden dat dit lied behoorlijk autobiografisch is.

Download


5. TV Ghost – Wired TrapVoor de fans van postpunk en zijn donkere subgenres: een nieuw nummer van TV Ghost. In Wired Trap zingt frontman Tim Gick alsof de man zelf nog enkele geesten uit te drijven heeft, of dat goed of slecht is laten we aan u over.

Download

6. Sea Pony – Blue StarCharmant lo-fi nummertje van Sea Pony om bij weg te dromen. De vergelijking met Beach Fossils,The Pains of Being Pure at Heart of Summer Camp is niet veraf.

Download


7. The Wilderness of Manitoba – NovemberCanadese folkpop in de traditie van Great Lake Swimmers. November is een zachtmoedig nummer voor aan de open haard. O Canada!

Download

8. The National – Exile VilifyExile Vilify is, vreemd genoeg, een soundtrack voor de videogame ‘Portal 2’. Dat maakt het natuurlijk niet minder goed, het nummer had evengoed op ‘High Violet’ kunnen staan. Exquise poëtische melancholie van Matt Berninger.

Download


9. Santigold – GoHet is van 2008 geleden dat Santigold nog iets van zich liet horen. De Amerikaanse zangeres krijgt op Go de hulp van Karen O. van de Yeah Yeah Yeahs. Go is een opwindend elektropopnummer met groot hitpotentieel.

Download

10. Purity Ring – Lofticries
Elektro uit Scandinavië met een hoekje af, maar net iets vrolijker dan het gemiddelde nummer van Fever Ray of Zola Jesus . Ijle synths en een spookachtige vrouwenstem maken van Lofticries een obscuur maar aangenaam nummertje.

Download


L.D.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content